1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji Osmangazi EDAŞ'ı satın alıyor

Zorlu Enerji Osmangazi EDAŞ'ı satın alıyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Dedeli Yatırım'a ait Osmangazi Elektrik ve Osmangazi Elektrik Perakende'nin satın alınmasına karar verdi.Zorlu Enerji tarafından...

Zorlu Enerji Osmangazi EDAŞ'ı satın alıyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Dedeli Yatırım'a ait Osmangazi Elektrik ve Osmangazi Elektrik Perakende'nin satın alınmasına karar verdi.

Zorlu Enerji tarafından yapılan açıklamada, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin mevcut ve ödenmiş paylarının tamamının belirli mali koşulların ve mevzuatta öngörülen yasal şartların gerçekleşmesi halinde satın alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.10.2016  tarihli toplantısında, Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Cihan Yıldız, Musa Yıldız, Sinan Yıldız ve Hilal Yıldız'ın hissedarları oldukları Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin mevcut ve ödenmiş paylarının tamamının belirli mali koşulların ve mevzuatta öngörülen yasal şartların gerçekleşmesi halinde Şirketimiz tarafından satın alınmasına karar verilmiştir. Satın almaya ilişkin müzakereler devam etmekte olup, gelişmeler tam ve zamanında kamu ile paylaşılacaktır." denildi.

Osmangazi EDAŞ, merkezi Eskişehir olan Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım faaliyetinde bulunuyor. OEPSAŞ-Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. ise Eskişehir Ticaret Sicilinde 320973 numara ile tescili ilan edilerek, bölgede bulunan yaklaşık 1.500.000 müşteriye perakende satış faaliyeti yürütüyor. 

Osmangazi Elektrik Dağtıım AŞ, özelleştirme ihalesinden Yıldızlar SSS Holding tarafından satın alınmıştı. Yıldızlar SSS Holding yönetimindeki şirketin zor duruma düşmesi üzerine EPDK kararıyla şirketin yönetimine el koyulmuştu. 

Ardından yeniden satışı için çalışmalara başlanan Osmangazi EDAŞ'ın bir ara Çinliler'e satılması kararlaştırılmış ancak talipler son anda vazgeçmişti.

Güriş Grubu'da geçmişte Osmangazi EDAŞ'ı devralmaya talip olan enerji oyuncuları arasında yer almıştı. 

Osmangazi EDAŞ'ın talipleri arasında İtalyan enerji şirketi ENEL'in de adı geçmişti. Çinli Şanghay Elektrik'in de Osmangazi'yi almak üzere görüşmelere başladıkları duyulmuştu.  

 

EPDK, Osmangazi EDAŞ'ın yönetimine el koydu 

 

Enel ve Şanghay Osmangazi EDAŞ'a talip

 

Güriş: Osmangazi EDAŞ için çok ciddiyiz

 

Önceki ve Sonraki Haberler