1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu, enerji sektörüne kadın teknisyenler yetiştiriyor

Zorlu, enerji sektörüne kadın teknisyenler yetiştiriyor

Zorlu Enerji, sektörün teknik iş alanlarında kadın istihdamını artırmaya yönelik geleceğin kadın teknisyenlerini yetiştirmeyi hedeflediği Kadının Gücü Geleceğin Gücü Programı’nı Gaziantep’te hayata geçirdi.

Zorlu, enerji sektörüne kadın teknisyenler yetiştiriyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında kadın teknisyenler yetiştirecek.

Zorlu Enerji, pek çok sektöre kıyasla kadın çalışanın az olduğu enerji sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. İş hayatında sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla fırsat eşitliğine odaklanan Zorlu Enerji, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi’nin desteği ile “Kadının Gücü Geleceğin Gücü” programını hayata geçirdi. 25 kadınla başlanan program ile enerji sektörüne geleceğin kadın teknisyenleri yetiştirilecek.

KADIN TEKNİSYENLER İŞ HAYATINA HAZIRLANACAK

Eğitim programı kapsamında meslek liselerinin teknik bölümlerinde eğitim gören geleceğin kadın teknisyen adayları 8 ay boyunca, meslek yüksekokullarında eğitimine devam eden adaylar ise 2 ay boyunca teorik ve saha uygulama dersleri alacak. Teknik seminerlere ve rotasyon programlarına katılım sağlayacak kadınlara program kapsamında mentorluk desteği de verilerek iş dünyasına hazırlanmaları hedeflenecek.

“PROGRAMIMIZ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE KATKI SUNACAK”

Zorlu Enerji Elektrik ve Gaz Dağıtım Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Fuat Celepci yaptığı değerlendirmede, 2022 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’de sayısı 33 milyon olan çalışma çağındaki kadınların sadece 10 milyonunun iş hayatında olduğuna dikkat çekti. Celepci, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi’nin desteği ile hayata geçirdiğimiz “Kadının Gücü Geleceğin Gücü” programımız yalnızca şirketimiz adına değil aynı zamanda enerji sektöründeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusuna yapacağı katkılar nedeniyle büyük önem taşıyor.  Faaliyette bulunduğumuz tüm alanlarda daha fazla kadının hayatına dokunmak için hayata geçirdiğimiz bu programlarımız sayesinde geleceğin kadın teknisyenlerini sektöre kazandıracağız. Bugün 25 kadınla başladığımız programımızın nihai hedefi bu sayıyı her sene artırarak sektörde fırsat eşitliği farkındalığını artırmak” dedi.

“KADIN İSTİHDAMINDA OLDUKÇA HASSASSIZ”

Zorlu Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Serpil Köşker ise  sektörel önyargılarla mücadele etmek ve kadınların iş hayatındaki pozisyonunu güçlendirmek amacıyla kadınlara istihdam sağlama konusunda oldukça hassas davrandıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin ve kadınların işyerinde ve toplumda güçlendirilmesinin teşvik etmek amacıyla çıktığımız yolda, WING (Women In Geothermal), TWRE (Turkish Women in Renewable Energy) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) dahil olmak üzere pek çok kurumla önemli iş birlikleri yaparak birlikte birçok programa imza attık.  Sektör profesyonellerine yönelik olarak başlattığımız mentorluk programımız kapsamında kadın mühendislerimize desteklerimizi sunuyoruz. Sektörümüze ilgisi olan ve bu alanda çalışmak isteyen kadınlarımızı rehberlik programları ile özel olarak destekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler