1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zorlu Enerji UN Global Compact’e üye oldu

Zorlu Enerji UN Global Compact’e üye oldu

Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, bu alanda öncü kuruluşlardan UN Global Compact’e üye oldu.

Zorlu Enerji UN Global Compact’e üye oldu

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, bu alanda öncü kuruluşlardan UN Global Compact’e üye oldu.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, dünyanın önde gelen kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatiflerinden biri olan United Nations Global Compact’in katılımcı üyesi oldu.

Şirket UN Global Compact üyeliği ile 10 yıldır sürdürdüğü “Akıllı Hayat 2030” vizyonunu pekiştirmiş oldu. UN Global Compact üyesi şirketler; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş dünyasının temel sorumluluklarını gözeterek stratejilerini, politikalarını ve prosedürlerini bu ilkelere uyumlu hale getirmek için taahhütte bulunuyor.

ZORLU HOLDİNG 10 YILDIR ÜYEYDİ
Zorlu Holding de 2010 yılından bu yana UN Global Compact’in katılımcı üyesi. 
Zorlu Enerji ise 2009 yılından itibaren GRI (Küresel Raporlama İnisiyatifi) çerçevesinde, UN Global Compact’ın 10 ilkesini de kapsayan ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu iki yılda bir paylaşıyordu. UN Global Compact üyeliğiyle birlikte 2020 yılından itibaren Zorlu Enerji sürdürülebilirlik raporunu yıllık olarak yayınlamaya devam edecek.

Zorlu Enerji, CDP Platformu İklim Değişikliği Programı’na katıldığı 2010 yılından bu yana karbon ayakizi raporunu, 2017 yılından itibaren de su ayakizi raporunu paylaşıyor ve 2016 yılından itibaren Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeks’inde de gönüllü olarak yer alıyor. 

Şirket bu yaklaşımı sayesinde Garanti BBVA’dan 10 milyon dolar tutarında Türkiye’nin ilk Yeşil Kredi anlaşmasını gerçekleştirmişti. Zorlu Enerji ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında enerji sektöründeki kadın ve erkekler için “eşit bi’ hayat” sağlamak üzere Women’s Empowerment Principles (WEPs) imzacıları arasında yer almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler