1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji yatırımcılarını dolandırıcılığa karşı uyardı

Zorlu Enerji yatırımcılarını dolandırıcılığa karşı uyardı

Zorlu Enerji, grup şirketlerinin adını kullanarak dolandırıcılık yapmaya yönelik girişimlere karşı bir uyarı yayınladı.

Zorlu Enerji yatırımcılarını dolandırıcılığa karşı uyardı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, grup şirketlerinin ve Ahmet Nazif Zorlu’nun adını kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışan girişimlere karşı, yatırımcılarını uyardı. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ [ZOREN] %100 bağlı ortaklığı Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun adı kullanılarak, bir web sitesi ve çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden fon toplamaya çalışanlarla ilgili sahtecilik uyarısı yayınladı.  

Zorlu Enerji’nin uyarısında söz konusu web sitesi ve sosyal medya hesaplarıyla “Ülkenin Jeotermal ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Para Kazan” başlığı altında, şirket paylarına ilişkin, kurulan platform aracılığıyla fon toplanmasına yönelik çağrı yapıldığı bildirildi. 

Söz konusu duyuruların, sahte ve aldatma amaçlı olduğunu bildiren uyarı açıklamasında bu duyuruların Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, %100 bağlı ortaklığı Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile hiçbir ilgisi bulunmadığı kaydedildi. 

Açıklamada söz konusu duyuruların Zorlu Grubu şirketlerinden yapılmadığı belirtildi ve tamamen gerçek dışı, sahte, aldatma ve dolandırıcılık amaçlı oldukları vurgulandı. 

Zorlu Enerji, söz konusu duyurularla ilgili yasal yollara başvurduklarını ve duyurulara yatırımcılar tarafından hiçbir surette itibar edilmemesi istendi. 

Önceki ve Sonraki Haberler