1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Zorlu Enerji Yönetim Kurulu’na iki yeni isim

Zorlu Enerji Yönetim Kurulu’na iki yeni isim

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Mayıs 2013 tarihinde Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıda, Zorlu Enerji Yönetim Kurulu...

Zorlu Enerji Yönetim Kurulu’na iki yeni isim

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Mayıs 2013 tarihinde Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıda, Zorlu Enerji Yönetim Kurulu bağımsız üyeleri Prof. Dr. A. Can Tuncay ile E. Melih Araz’ın görev sürelerinin dolması nedeniyle yerlerine Akın Tarı ve Hacı Ali Kılıçoğlu atandı. 

Yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan görev taksimi sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Zeki Zorlu’nun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Ali Akın Tarı’nın, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Olgun Zorlu, Selen Zorlu Melik, Bekir Cem Köksal, Hacı Ahmet Kılıçoğlu ve Burak İsmail Okay’ın seçilmelerine karar verildi.

AKIN TARI: HUKUK EĞİTİMİ ALDI

İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Akı Tarı, çalışma hayatına 1972 yılında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı olarak başladı, ardından Baş Hesap Uzmanlığı, Hesap Uzmanları Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kurul Üyeliği’ne atanan Ali Akın Tarı, aynı yıl Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kurul Üyeliği görevine ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Fon Kurulu Üyeliği’ne de seçildi. 2004 yılında görev süresi dolan Tarı, Maliye Bakanlığı’nda Bakanlık Müşavirliği görevini üstlendi. 2008 yılında Dilerbank Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyesi olan Tarı, 2011 yılından bu yana da Diler Holding Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürüyor. Tarı, Vestel Elektronik ve Beyaz Eşya şirketlerinde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.

ALİ KILIÇOĞLU: BANKACILIK KÖKENLİ

İngiltere’deki University of Essex’ten ekonomi dalında lisans ve yüksek lisans derecelerini alan Hacı Ali Kılıçoğlu ise, çalışma hayatına 1979 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda başladı. 1980’de Türkiye İş Bankası’nda Uzman Yardımcısı olarak görev alan Kılıçoğlu, bir dönem özel sektörde çalıştıktan sonra, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve F-16 uçak projesinde idari görevlerde bulundu. Türk Eximbank’ta da çalışan Kılıçoğlu, bu kurumda çeşitli kademelerde bulunduktan sonra, 1998-2010 yılları arasında Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 12 yıl boyunca, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Kılıçoğlu,daha sonra Dünya Eximbankları Birliği (The Berne Union) Başkanlığı’na seçildi. İslam Kalkınma Bankası Başkan Danışmanlığı görevinde de bulunan Hacı Ali Kılıçoğlu, Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. Kılıçoğlu, Vestel Elektronik ve Beyaz Eşya Şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliklerinin yanı sıra Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Eğitim Derneği Başkan Vekilliği görevlerini de sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler