1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zorlu Enerji`de ortaklık yapısı yeniden düzenlendi

Zorlu Enerji`de ortaklık yapısı yeniden düzenlendi

Enerji Günlüğü - Zorlu Hidroelektrik Enerji Üretim AŞ'nin tüm hisseleri Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye devredildi. Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya...

Zorlu Enerji`de ortaklık yapısı yeniden düzenlendi

Enerji Günlüğü - Zorlu Hidroelektrik Enerji Üretim AŞ'nin tüm hisseleri Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye devredildi. Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Zorlu Hidroelektrik Üretim AŞ hisselerinin grup içindeki dağılımı değiştirildi. Zorlu Hidroelektrik Enerji Üretim AŞ'nin grubun çeşitli şirketlerinin elinde bulunan bazı hisseleri Zorlu Enerji AŞ'ye devredildi.

Zorlu Hidroelektrik Enerji Üretim AŞ'de Zorlu Holding AŞ, Zorlu O/M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri AŞ, Zorlu Endüstriyel ve Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret AŞ ve Zorlu Dış Ticaret AŞ’nin eşit oranda hissesi vardı. Zorlu O/M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş, Zorlu Endüstriyel ve Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret A.Ş ve Zorlu Dış Ticaret A.Ş’nin her birindeki 1025’er hisse Zorlu Enerji'ye aktarılırken, hisse devirlerinin toplam bedeli 7 milyon 350 bin lira olarak hesaplandı. Deviralma işleminin ardından Zorlu Enerji, Zorlu HES’in yüzde 100 oranında hissedarı oldu.