1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji’den Kırklareli’ne doğalgaz santralı

Zorlu Enerji’den Kırklareli’ne doğalgaz santralı

EnerjiGünlüğü - Zorlu Enerji, Kırlareli’nde yapacağı 1.100 MW’lık Doğal Gaz Kombine Çevrim Termik Santralı için önlisans başvurusu yaptı.Zorlu...

Zorlu Enerji’den Kırklareli’ne doğalgaz santralı

EnerjiGünlüğü - Zorlu Enerji, Kırlareli’nde yapacağı 1.100 MW’lık Doğal Gaz Kombine Çevrim Termik Santralı için önlisans başvurusu yaptı.

Zorlu Grubu bünyesinde kurulan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Kırklareli İli Vize İlçesi Kıyıköy Mevkii'nde kurulması planlanan 1.100 MW Doğal Gaz Kombine Çevrim Termik Santralı kurmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) önlisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Kurmayı hedeflediği Santral için 5 Temmuz 2013 tarihinde önlisans başvurusunu yapan firmanın, başvurusunun işleme alınmış olduğu belirlendi. Eksik evrak süreci ardından başvurunun inceleme-değerlendirme aşamasına alınması ve üçüncü şahısların itirazları için ilan edilmesi bekleniyor. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin 2011 yıl sonu itibarıyla termik santrallarında toplam kurulu gücü, 507,9 MW elektrik ve 269 ton/saat buhar olarak belirleniyor. 

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler