1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji’den Toshiba ile işbirliği

Zorlu Enerji’den Toshiba ile işbirliği

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, Türkiye’deki enerji santrali projeleri konusunda işbirliği yapmak üzere Japon Toshiba Corp. ile anlaşma imzaladı. Türkiye’nin...

Zorlu Enerji’den Toshiba ile işbirliği

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, Türkiye’deki enerji santrali projeleri konusunda işbirliği yapmak üzere Japon Toshiba Corp. ile anlaşma imzaladı. 

Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Zorlu Enerji Grubu, yüksek verimli ve düşük emisyonlu santral teknolojileriyle öne çıkan Toshiba Corp. ile iş birliğine gidiyor.

İki şirket arasında imzalanan anlaşma, Zorlu Enerji Grubu’nun enerji santrallerinin projelendirmeden, inşaat ve işletmesine tüm alanlarındaki uzmanlığı ile Toshiba Corp.’un yüksek teknolojili mühendislik ve ürün sağlama alanındaki küresel deneyimini bir araya getiriyor.

Ocak ayından geçerli 1 yıllık süreli anlaşma ile Zorlu Enerji Grubu ve Toshiba Corp. termik, jeotermal ve hidroelektrik başta olmak üzere fırsat gördükleri alanlarda detaylı fizibilite çalışmaları yürütecek. Anlaşmaya göre tarafların hayata geçirme kararı aldıkları projeler için de daha kapsamlı ve daha uzun süreli anlaşmalara imza atma opsiyonları bulunuyor.

Toshiba Corp.’un Tokyo’daki Genel Merkezinde düzenlenen imza töreninde konuşan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak “Zorlu Enerji Grubu olarak, Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarına yatırım yaparken, en yüksek teknolojiyi kullanarak en yüksek verimliliğe ulaşma vizyonuyla çalışıyor; ekonomik katma değeri, insana ve çevreye saygı çerçevesinde yaratıyoruz. Toshiba Corp. ile imzaladığımız iş birliği anlaşmasını enerji alanlarında Türkiye’de hayata geçireceğimiz temiz, düşük emisyonlu ve yüksek teknolojili enerji santral projelerinin önemli bir yapı taşı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Toshiba Corp. CEO’su Yoshihiro Aburatani de enerji alanında Türkiye’nin yüksek potansiyeline güven duyduklarını söyledi. Toshiba Corp., küresel çapta yüksek tecrübesiyle emisyonu düşük, yüksek teknolojili enerji santral projeleri ile ön plana çıkıyor.

Zorlu Enerji Grubu, elektrik ve doğalgaz ticaretinin yanı sıra anahtar teslim enerji santralleri de inşa ediyor. Grup halen 3 doğal gaz santrali, 7 hidroelektrik santrali, 3 jeotermal santrali ve 1 rüzgâr santralinden oluşan üretim portföyüyle Türkiye’de 627 MW, Pakistan ve İsrail’deki yatırımlarıyla birlikte ise toplamda 967 MW’lık kurulu güce sahip. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler