1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji'nin RES ve JES elektriği YEKDEM'e

Zorlu Enerji'nin RES ve JES elektriği YEKDEM'e

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, ​bazı enerji santrallerinde 2017 yılında üreteceği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması...

Zorlu Enerji'nin RES ve JES elektriği YEKDEM'e

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, ​bazı enerji santrallerinde 2017 yılında üreteceği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması (YEKDEM) kapsamında dolar bazında sabit fiyat garantisiyle satacak.

Zorlu Enerji’den yapılan açıklamaya göre,​ Şirket'in Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yaptığı YEKDEM başvuruları kabul edildi. Böylece Zorlu Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim yapan bazı santrallerinde üretilecek elektriği devletin dolar bazında sabit alım fiyatı garantisi kapsamında şebekeye verecek.

İKİ RES'E KWH BAŞINA 8.58 DOLAR/CENT

Zorlu Enerji'nin 2017 yılı boyunca YEKDEM'den faydalanacak santralleri Gökçedağ RES, Sarıtepe RES, Demirciler RES, Kızıldere II JES ve Alaşehir I JES olarak sıralanıyor.Gökçedağ RES, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesislerine verilen kaynak bazında destek fiyatı olan kilovatsaat (kWh) başına7.3dolar/cent'lik fiyattan elektrik satacak. Sarıtepe RES ve Demirciler RES ise 7.3 dolar/cent​'lik fiyata ek olarak yerli aksam kullanımdan dolayı verilen 1.28 dolar/cent'lik ilave destekten de faydalanacak ve böylece toplamda kWh başına 8.58 ​dolar/cent'lik fiyattan satış yapacak.

JES ELEKTRİĞİ İÇİN 112 DOLAR/CENT

Kızıldere II JES ve Alaşehir I JES ise 2016 yılında olduğu gibi, jeotermal enerjisine dayalı üretim tesislerine verilen kaynak bazında destek fiyatı olan 10,5 ABD Doları cent/kWh fiyatına ek olarak yerli aksam kullanımından dolayı verilen 0,7 ABD Doları cent/kWh ek katkıdan da faydalanarak toplamda 11,2 cent/kWh fiyatından satış yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler