1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji’ye 250 milyon dolarlık kredi

Zorlu Enerji’ye 250 milyon dolarlık kredi

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, Kuveyt Yatırım Ajansı (KIA)’ndan 5 yıl vadeli 250 milyon dolarlık kredi aldı.Zorlu Enerji, Kuveyt Yatırım Ajansı...

Zorlu Enerji’ye 250 milyon dolarlık kredi

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, Kuveyt Yatırım Ajansı (KIA)’ndan 5 yıl vadeli 250 milyon dolarlık kredi aldı.

Zorlu Enerji, Kuveyt Yatırım Ajansı (KIA)’ndan 5 yıl vadeli 250 milyon dolarlık kredi tahsis ettiğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Zorlu Enerji ve KIA arasında yapılan kredi sözleşmesine KIA’ya doğrudan bağlı olan ve altyapı projelerine yatırım yapan Wren House Management Limited aracılık etti.  

Zorlu Enerji tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Şirketimizle Kuwait Investment Agency ("KIA") arasında, KIA'ya doğrudan bağlı ve altyapı projelerine yatırım yapan Wren House Infrastructure Management Limited'in aracılığı ile imzalanan kredi sözleşmesi şartları dahilinde; Şirketimize toplam 250.000.000 Amerikan Doları tutarında, 5 yıl vadeli ardıl kredi tahsis edilmiştir. Taraflar arasında 15.03.2018 tarihinde imzalanmış sözleşmeye konu olan kredi, Şirketimizin uzun vadeli borçlanma ve yeni finansal kaynaklar yaratma stratejisi doğrultusunda kullanılacaktır.

Bu açıklamada bahsi geçen kredi sözleşmesine ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında kamuya açıklama yapılması, Yönetim Kurulu kararı ile kredinin kullanım tarihine kadar ertelenmiştir. Söz konusu erteleme kararı, kredi kullanımının kredi sözleşmesinde yer alan şartların yerine getirilmesine bağlı olması ve sözleşme imzalanması aşamasında kredi kullanımının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belirsizlik taşıması nedeniyle alınmıştır. Kredi kullanımının gerçekleşmesi nedeniyle erteleme sebebi ortadan kalktığı için işbu açıklama yapılmaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler