1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Grubu, Alaşehir Jeotermal Santrali’nde kapasite artırıyor

Zorlu Grubu, Alaşehir Jeotermal Santrali’nde kapasite artırıyor

Eneri Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim AŞ, Manisa Alaşehir Erenköy’de kuracağı ve 30 MW olarak planlanan Alaşehir Jeotemal Enerji Santralı...

Zorlu Grubu, Alaşehir Jeotermal Santrali’nde kapasite artırıyor

Eneri Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim AŞ, Manisa Alaşehir Erenköy’de kuracağı ve 30 MW olarak planlanan Alaşehir Jeotemal Enerji Santralı Projesi’nin kapasitesini 45 MW’a yükseltmek üzere çalışmalara başladı.

Zorlu Jeotermal Elektrik Üretimi AŞ tarafından kurulması hedeflenen ve ÇED gerekli değildir kararı verilen 30 MWe kurulu gücündeki jeotermal enerji üretim tesisiyle ilgili olarak kapasite artırımına karar verildi. Santral’ın kapasitesinin arttırılması için lisans ve ÇED süreci yeniden başlatıldı. ÇED Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapan firma, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan da (EPDK) lisans tadili kararı almak üzere çalışmalara başladı.

PROJE’NİN YAKLAŞIK YATIRIM MALİYETİ 110 MİLYON DOLAR

Yaklaşık yatırım maliyeti 110 milyon dolar olarak hesaplanan Alaşehir JES Projesi kapsamında, 10 tanesi üretim ve 9 tanesi reenjeksiyon olmak üzere 19 adet jeotermal kuyu sondajı yapılması planlanıyor.

Santralde jeotermal enerji kullanılarak 45 MWe eşdeğerinde elektrik üretilmesi planlanıyor. Hedeflenen üretim miktarı ise 300.000.000 kWh/yıl düzeyinde. Tesislerin kapasite faktörü yüzde 96 olarak öngörülüyor.

Alaşehir JES’in inşaat öncesi dönemi 22 ay, insaat dönemi 38 ay olmak üzere 60 ayda tamamlanması planlanıyor. Tesis 154 kV Alaşehir Trafo Merkezi’ne tek hat semasına uygun bağlanacak. Projenin ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor. 

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler