1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu, jeotermalde 3 yılda 200 MW’a çıkacak

Zorlu, jeotermalde 3 yılda 200 MW’a çıkacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, jeotermal enerjide üç yılda 200 megawatt'lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali...

Zorlu, jeotermalde 3 yılda 200 MW’a çıkacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, jeotermal enerjide üç yılda 200 megawatt'lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.
Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap, Türkiye’nin jeotermal potansiyeli açısından Avrupa’nın ilk üç ülkesi arasında olduğunu hatırlattı. Ülkenin bu önemli kaynağı bugüne kadar yeterince değerlendiremediğini belirten Kındap, "Ülkemizde elektrik üretiminin sadece binde 2’si jeotermalden sağlanıyor. Jeotermal kaynaklarımızı enerji sektörüne ve ekonomiye kazandırmak için özel sektör yatırımlarının hızla artmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" dedi. Zorlu Enerji’nin, Ege Bölgesi’nde hayata geçireceği üç yeni projenin, jeotermal yatırımlarının önünü açacağına inandığını belirten Kındap, şunları ekledi:
"Ülkemizin jeotermal potansiyelinin yüzde 87’sine sahip Ege Bölgesi’nde yer alan, Kızıldere, Simav ve Alaşehir’de planladığımız yeni yatırımlarımızla jeotermal kurulu gücümüz 2015 yılında 200 MW olacak. Bir başka deyişle, Zorlu Enerji olarak ülkemizin 2023 yılında jeotermal alanında ulaşmayı hedeflediği 600 MW kurulu gücün üçte birini gerçekleştirmeye talibiz."

Önceki ve Sonraki Haberler