1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Kırklareli tesisinde kapasite arttırımına ÇED onayı

Zorlu Kırklareli tesisinde kapasite arttırımına ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji'nin Kırklareli'de bulunan Elektrik Enerjisi ve Buhar Üretim Tesisi kapasite arttırımı için ÇED Gerekli Değildir Kararı...

Zorlu Kırklareli tesisinde kapasite arttırımına ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji'nin Kırklareli'de bulunan Elektrik Enerjisi ve Buhar Üretim Tesisi kapasite arttırımı için ÇED Gerekli Değildir Kararı verildi. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesi, Büyükkarıştıran Beldesi, Uğurlu Dere mevkiinde bulunan 282,08 MWt kapasiteli doğalgazdan elektrik enerjisi ve buhar üretimi tesisinde kapasite artışı projesine Kırklareli Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiğini duyurdu. 

Kapasite artışı ile tesiste 22 MWt yakıt ısıl gücüne sahip GT5 (Gaz Türbini) lisans iptal sürecine alınmış olup ve buhar üretim amaçlı 2 adet 26,19 MWt yakıt ısıl gücüne sahip kömür kazanı kurulacak. Bu artış ile birlikte faaliyet alanına 2 adet kazan için 1500 m2 ve 1000 m2 kömür stok alanı olmak üzere toplamda 2500 m2'lik kapalı alan inşa edilecek.

20.001.200 TL bedelli kapasite artış projesi ile kurulacak bu iki kömür kazanında sadece buhar üretimi yapılacak, elektrik üretimine gidilmeyecek.

ZORLU KIRKLARELİ'DEKİ TESİSİNDE KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler