1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zorlu, Tercan HES`in kapasitesini arttıracak

Zorlu, Tercan HES`in kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Zorlu, Erzincan'da bulunan Tercan Barajı ve HES'in kapasitesini yaklaşık 2 MW arttıracak.Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş., Erzincan...

Zorlu, Tercan HES`in kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Zorlu, Erzincan'da bulunan Tercan Barajı ve HES'in kapasitesini yaklaşık 2 MW arttıracak.

Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş., Erzincan İli, Tercan İlçesi sınırları içerisindeki Tuzla Çayı (Fırat Havzası) üzerinde mevcut durumda 15 MW kurulu güce sahip olan Tercan Barajı ve HES'in kapasitesini 16,90 MW'a çıkaracak.

Proje bedeli 5.500.000 TL olarak belirlenen kapasite artışı dipsavak vana odasından bırakılan cansuyundan yararlanmak için 2,040 MWm / 1,900 MWe kurulu gücünde 4. Ünite’nin ilave edilmesiyle gerçekleştirilecek.

DSİ tarafından 1969 yılında inşaatına başlanan ve 1990 yılında tamamlan Tercan Barajı ve HES, 2008 yılında İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi ile 30 yıllığına Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş.’ye devredilmişti.

PROJE İÇİN 2 TEMMUZ'DA HALK TOPLANTISI YAPILACAK

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası'nın halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla, 02/07/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ERZİNCAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ERZİNCAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler