1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu’nun Alaşehir JES’inin kapasite artışına onay

Zorlu’nun Alaşehir JES’inin kapasite artışına onay

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Manisa Alaşehir Erenköy’de kuracağı Alaşehir Jeotemal Enerji Santralı Projesi’nin kapasitesini...

Zorlu’nun Alaşehir JES’inin kapasite artışına onay

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Manisa Alaşehir Erenköy’de kuracağı Alaşehir Jeotemal Enerji Santralı Projesi’nin kapasitesini 45 MW’a yükseltmesi için ÇED onayı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, kapasite artışına ilişkin ÇED Olumlu kararını geçtiğimiz günlerde aldı. EPDK tarafından da kapasite artışına ilişkin lisans tadili gerçekleştirilmesi ile izin prosedürü tamamlanmış olacak.

PROJE’NİN YAKLAŞIK YATIRIM MALİYETİ 110 MİLYON DOLAR

15 MW'lık kapasite artışı yapılacak Proje’nin yaklaşık yatırım maliyeti 110 milyon Dolar olacak olup, Alasehir JES Projesi kapsamında, 10 tanesi üretim ve 9 tanesi reenjeksiyon olmak üzere 19 adet jeotermal kuyu sondajı yapılması planlanıyor.

Santral’da jeotermal enerji kullanılarak 45 MWe eşdeğerinde elektrik üretilmesi planlanmakta olup üretim miktarı 300.000.000 kWh/yıl olarak, kapasite faktörü %96 olarak öngörülüyor.

İnşaat öncesi dönem 22 ay, insaat dönemi 38 ay olmak üzere 60 ayda tamamlanması planlanan tesis, 154 kV Alasehir TM’ ne tek hat semasına uygun bağlanacak. Proje'nin ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler