1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu’nun Alibeyhöyüğü GES ÇED raporu halkın görüşünde

Zorlu’nun Alibeyhöyüğü GES ÇED raporu halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin 2015 yılında kazandığı ihale kapsamında Konya’ya kuracağı 18 MW’lık Alibeyhöyüğü GES için hazırladığı...

Zorlu’nun Alibeyhöyüğü GES ÇED raporu halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin 2015 yılında kazandığı ihale kapsamında Konya’ya kuracağı 18 MW’lık Alibeyhöyüğü GES için hazırladığı ve son kabulü gerçekleşen ÇED Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Konya ili, Çumra ilçesi sınırları içerisinde Alibeyhüyüğü Mahallesi mevkiinde kurulması planlanan Alibeyhöyüğü Güneş Enerji Santrali (GES) için hazırlanan ve nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Alibeyhöyüğü GES’in yılda 32.252.400 kWh elektrik üretmesi bekleniyor. Güneş enerji santralinde üretilecek enerji Konya–Alibeyhöyüğü Trafo Merkezine bağlanarak enterkonnekte sisteme verilecek. Projenin ekonomik ömrü 25 yıl olarak öngörülüyor.

Alibeyhöyüğü GES projesinin inĢaatı yaklaĢık 24 ay sürecek olup, inĢaat aĢamasında personelin çalıĢma süresi ayda 26 gün, günde 8 saat Ģeklinde olacak.

Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisi kurmak üzere önlisans başvurularına İlişkin 2015 yılı Ocak ayında yapılan yarışmada 3. paket kapsamında 46 MW bağlantı kapasitesine sahip 1-Konya 1 Bölgesi için yapılan ihaleye Zorlu Enerji de MW başına önerdiği 1.756.055 TL fiyat teklifi ile katılmış ve başvuru yaptığı 18 MW kapasitenin tamamını alarak ihaleyi kazanmıştı.

ZORLU KONYA’YA 18 MW GES KURACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler