1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu’nun Denizli’deki jeotermal santral projesi halkın görüşüne açıldı

Zorlu’nun Denizli’deki jeotermal santral projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin Denizli’de kurmayı planladığı 35 MW kapasiteli Tekkehamam JES II projesi ile ilgili halk bilgilendirilecek ve görüş...

Zorlu’nun Denizli’deki jeotermal santral projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin Denizli’de kurmayı planladığı 35 MW kapasiteli Tekkehamam JES II projesi ile ilgili halk bilgilendirilecek ve görüş ve önerileri alınacak.

Denizli ilinde pek çok jeotermal yatırımı bulunan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin Denizli’nin Sarayköy ilçesinde kurmayı planladığı 35 MW kapasiteli Tekkehamam Jeotermal Enerji Santrali (JES) II projesi halkın görüşüne açıldı. 

Halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 14/02/2019 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Tekkehamam JES yatırımınının ikincisi olacak santrale 450 milyon lira yatırım yapılması planlanıyor. Proje kapsamında 8 adet üretim ve 5 adet reenjeksiyon olmak üzere 13 adet kuyu kullanılacak. Santralde yılda 224 GWh elektrik enerjisi üretilerek yaklaşık 53.000 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanacak. Zorlu Enerji sahada kuracağı Tekkehamam JES’in kurulu gücü ise 50 MW. 

ZORLU DENİZLİ’DE TEKKEHAMAM JES’İN İKİNCİSİNİ DE KURACAK

ZORLU DENİZLİ’YE BİR JES DAHA KURACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler