1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Zorlu’nun Depolamalı RES’leri için ön lisans onayı 

Zorlu’nun Depolamalı RES’leri için ön lisans onayı 

Zorlu Enerji, Tekirdağ’da kuracağı Yeniçiftlik RES ve Kırklareli’nde kuracağı Hamitabat RES sayesinde portföyünde ilk kez depolamalı elektrik üretim tesisine sahip olacak.

Zorlu’nun Depolamalı RES’leri için ön lisans onayı 

Enerji Günlüğü -  Zorlu Enerji’nin Tekirdağ ve Kırklareli’nde kuracağı ilk depolamalı rüzgar enerji santralleri için yaptığı ön lisans başvuruları EPDK tarafından onaylandı.

Türkiye’deki elektrik üretiminin %100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından gerçekleştiren Zorlu Enerji, Tekirdağ’da kuracağı Yeniçiftlik RES ve Kırklareli’nde kuracağı Hamitabat RES sayesinde portföyünde ilk kez depolamalı elektrik üretim tesisine sahip olacak. 

Şirket, bu iki depolamalı rüzgar santrali için ön lisanslarını tamamladı. Aldığı bu ön lisanlar sayesinde gerçekleştireceği yatırımlar sonucunda toplamda 375 MWe depolamalı rüzgar gücüne sahip olacak.

328 BİNDEN FAZLA HANEYE TEMİZ ELEKTRİK

Zorlu Enerji’nin Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayata geçirilecek depolamalı sistemlerin batarya teknolojilerinin gelişimine de çok önemli bir katkı sunacağını farkındayız. Aynı zamanda iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir bir gelecek adına önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Depolamalı rüzgar enerji santrallerimiz tamamlandıklarında yılda 24 milyon ağacın sıfırladığı CO2 salımına eşdeğer olan 532 bin ton karbondioksit salımının önüne geçecek. İki santralimizden elde edeceğimiz enerjiyle yıllık 328 binden fazla hanenin elektriğinin daha yenilenebilir kaynaklardan sağlayabileceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler