1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu’nun İsrail’deki santrallerine “Yılın Anlaşması” ödülü

Zorlu’nun İsrail’deki santrallerine “Yılın Anlaşması” ödülü

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş’ninyüzde 42,15 oranında ortak olduğu İsrail’de faaliyet gösteren 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar...

Zorlu’nun İsrail’deki santrallerine “Yılın Anlaşması” ödülü

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş’ninyüzde 42,15 oranında ortak olduğu İsrail’de faaliyet gösteren 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip Ashdod ile 120 MW elektrik ve 70 ton/saat buhar üretim kapasiteli Ramat Negev doğal gaz santral projelerinin finansmanı için imza attığı 530 milyon liralık kredi anlaşması, Avrupa’da “Yılın Anlaşması” ödülünü aldı.

Londra’da düzenlenen ödül törenine katılan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yurt dışındaki yatırımlarımızla imza attığımız başarılı işlerin, uluslararası saygınlıktaki Project Finance Dergisi tarafından ödüle layık görülmesi bizim için büyük bir gurur kaynağı... Proje finansmanı geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanan bu yatırımlarımız, İsrail’de özel sektör tarafından yapılan ilk kojenerasyon santralleri olacak. Toplam kurulu güçleri 175 MW olan Ashdod ve Ramat Negev santrallerinin inşaat çalışmalarını 2014 yılının ikinci yarısında tamamlamayı hedefliyoruz. Ashkelon bölgesinde, ortağı olduğumuz 800 MW kapasiteli Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali’ni bu yıl tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İsrail’de enerji pazarının en önemli oyuncularındanız, önümüzdeki dönemde ilave yatırımlarla bu bölgede büyümeyi planlıyoruz. Her geçen gün önemi artan enerji sektöründeki fırsatları değerlendirerek, bölgesel güç olma yolundaki hedefimize daha fazla yaklaşıyoruz.” dedi.