1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu’nun iştirakleri Karish ve Tanin’den doğalgaz alacak

Zorlu’nun iştirakleri Karish ve Tanin’den doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu’nun İsrail’de ortağı bulunduğu üç doğalgaz çevrim santrali, Energean’ın Doğu Akdeniz’deki Karish ve Tanin sahalarında...

Zorlu’nun iştirakleri Karish ve Tanin’den doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu’nun İsrail’de ortağı bulunduğu üç doğalgaz çevrim santrali, Energean’ın Doğu Akdeniz’deki Karish ve Tanin sahalarında çıkarılacak gazı satın alacak. 

Zorlu Enerji Grubu’nun İsrail’in elektrik ihtiyacının yüzde 7’sini karşılayan Dorad, Ashdod ve Ramat Negev doğal gaz santralleri için, Energean tarafından İsrail offshore bölgesinde geliştirilen Karish ve Tanin rezervuarlarındaki doğal gazı tedarik etmek üzere “Gaz Alım Satım” anlaşması imzalandı. Energean Israel şirketiyle imzalanan anlaşmaya göre en az 14 yıllık süre boyunca İsrail’in en büyük enerji santrali olan Dorad, Karish ve Tanin rezervuarlarından 6.75 milyar metreküpe kadar gaz satın alacak. Ramat Negev ve Ashdod santralleri ise aynı süre boyunca toplam 2.65 milyar metreküpe yakın doğal gaz alacak. İsrail’in deniz sahası içinde yer alan Karish ve Tanin rezervuarlarında gaz üretimi 2020'de başlayacak. 

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz toplam 1.031 MW kurulu güçte üç doğal gaz santrali, İsrail’in enerji ihtiyacının yüzde 7’sini 25 yıl boyunca karşılayacak” dedi. Bölge için büyük önem arz eden Akdeniz doğal gazının geliştirilmesi yolunda önemli bir anlaşmaya imza atılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Sinan Ak şöyle dedi: 

“Dorad, Ashdod ve Ramat Negev doğal gaz santrallerimizin Energean Israel ile imzaladığı ‘Gaz Alım Satım Anlaşması’ Akdeniz’de keşfedilen en önemli sahalardan olan Karish ve Tanin rezervuarlarının sektöre kazandırılması anlamında ilk adımlardan biri. 

Zorlu Enerji Grubu, İsrail’in özel sektör yatırımlarıyla kurulan en büyük santral olan ve Mayıs 2014’te devreye alınan 840 MW kurulu güçteki Dorad Doğal Gaz Santrali’nin yüzde 25, Ashdod ve Ramat Negev santrallerinin ise yüzde 42,15 oranında ortağı konumunda.

Önceki ve Sonraki Haberler