1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zorlu'nun Tercan HES kapasite artışı halkın görüşünde

Zorlu'nun Tercan HES kapasite artışı halkın görüşünde

Zorlu Doğal Elektrik'in Tercan Barajı ve HES kapasite artırım projesi ile ilgili ÇED raporu nihai kabul edilerek on gün halkın görüşüne açıldı.

Zorlu'nun Tercan HES kapasite artışı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik'in Tercan Barajı ve HES kapasite artırım projesi ile ilgili ÇED raporu nihai kabul edilerek on gün halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş.'nin Erzincan İli, Tercan İlçesi sınırları içerisindeki Tuzla Çayı (Fırat Havzası) üzerinde mevcut durumda 15 MW kurulu güce sahip olan Tercan Barajı ve HES'in kapasitesini 16,90 MW'a çıkarma projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun nihai kabul edilerek on gün halkın görüşüne açıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde ERZİNCAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

ZORLU, TERCAN HES'İN KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler