1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zorlu’ya karbon saydamlık ödülü

Zorlu’ya karbon saydamlık ödülü

Enerji Günlüğü - Enerji sektöründe Türkiye’nin ilk karbon saydamlık raporlamasını yapan Zorlu Enerji Grubu’na “Karbon Saydamlık Liderliği”ödülü...

Zorlu’ya karbon saydamlık ödülü

Enerji Günlüğü - Enerji sektöründe Türkiye’nin ilk karbon saydamlık raporlamasını yapan Zorlu Enerji Grubu’na “Karbon Saydamlık Liderliği”ödülü verildi.

Zorlu Enerji Grubu’nun Türkiye’de halka açılan ilk enerji şirketi olan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, üretiminin doğal sonucu olan sera gazı emisyonlarının yönetilmesi konusundaki şeffaf politikalarıyla, Karbon Saydamlık Projesi’nin (Carbon Disclosure Project), 2014 Karbon Saydamlık Liderliği (CDP 2014 Turkey Climate Disclosure Leadership) ödülünü almaya hak kazandı.

Zorlu Enerji, CDP Platformu aracılığıyla iklim değişikliği stratejilerini açıklayarak Karbon Saydamlık Liderliği Endeksi’nde (Carbon Disclosure Leadership Index) yer alan şirketler arasında en yüksek puana sahip yüzde 10’luk gruptaki 5 şirketten biri olarak 2014’te de ödülün sahibi oldu.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlayan Karbon Saydamlık Projesi Ödülleri’nin beşincisi Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Zorlu Enerji’yi temsilen törene katılan Zorlu Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Selen Zorlu Melik, ödülü TÜSİAD Yüksek Danışmanlık Kurulu Başkanı Dr. Erkut Yücaoğlu’ndan aldı.

KURUMSAL DAVRANIŞLARIMIZIN DAYANAĞI ŞEFFAFLIK

Sera gazı emisyonlarının yönetilmesi ve kamuyla açıklıkla paylaşılması konusunda aktif rol alan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, ödülle ilgili olarak, “İklim değişikliği, biz yatırımcılar için diğer çevre yönetimi unsurları gibi tüm risk ve fırsatlarıyla bir bütün olarak değerlendirilmesi gereken önemli bir olgu. Yenilenebilir enerji alanında büyümeyi odak noktasına alan Zorlu Enerji Grubu olarak; su kıtlığı, çevre kirliliği, seller, toprak sorunları gibi tüm çevresel etkenler ile bu etkenlerin doğrudan etkilediği sosyal yaşam, kısa ve uzun vadeli kararlarımızın ana eksenini oluşturuyor. Bu bağlamda kurumsal davranışlarımızı ve iş yapış stratejimizi belirleyen en önemli dayanak noktalarından biri olan şeffaflık prensibinin ödüllendirilmesi bizim için bir gurur kaynağı” değerlendirmesinde bulundu.

KARBON SAYDAMLIK PROJESİ

İklim değişikliği ile ilgili stratejiler, riskler, fırsatlar ve sera gazı emisyonları gibi konuların şirketler tarafından nasıl yönetildiğini küresel çapta raporlayan tek bağımsız kuruluş olanKarbon Saydamlık Projesi, iklim değişikliğinin salt çevre ve ekolojik olaylardan ibaret olmadığı, ekonomik, sosyal ve hukuki yönleriyle çok yönlü bir stratejiyi gerektirdiği olgusundan yola çıkıyor. Bu bağlamda proje, kurumların sera gazı emisyonlarının raporlanması, iklim değişikliği ile ilgili öngördükleri tehdit ve olanakların karar alma süreçlerini doğrudan etkilemesi ve kamuyla en açık şekilde paylaşılması çalışmaları konusunda saygıdeğer bir konuma sahip.

Şirketlerin sera gazı emisyonlarını ve iklim değişikliğine yönelik stratejilerini uluslararası kurumsal yatırımcılarla paylaşmaları yönünde prestijli bir adım olan Karbon Saydamlık Projesi, iklim değişikliği konusunda farkındalığı artıran şirketleri destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler