1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bayraktar: Madencilikte iş sağlığı ve güvenliği önceliğimiz

Bayraktar: Madencilikte iş sağlığı ve güvenliği önceliğimiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmenin yolunun ülke kaynaklarını azami şekilde ekonomiye katmak olduğunu söyledi.

Bayraktar: Madencilikte iş sağlığı ve güvenliği önceliğimiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak'taki TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde maden işçilerine seslendi. Bayraktar, “Önümüzde artık 4 yıllık bir süreç var. Gece gündüz demeden çalışma zamanı. Enerjide dışa bağımlılığı bitirdiğimizde Türkiye, çok daha büyük ve her açıdan daha güçlü bir ülke olacak. Onun için yerli kaynaklarımız, kendi kaynaklarımız, kömürden yenilenebilir kaynaklara kadar bunları mutlaka ekonomiye katmamız lazım” dedi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Madenciliğimizi geliştirirken iş sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini kaydeden Bayraktar, “Sizlerden bir kez daha rica ediyorum. Yaptığımız iş çok stratejik bir iş, ülkemiz için çok değerli bir iş. Ama bunu yaparken öncelik sizin sağlık ve güvenliğiniz. Bundan hiçbir şekilde taviz vermeden çalışmanızı sizlerden istiyorum. Bu bizim birinci önceliğimizdir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler