1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TTK 44 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

TTK 44 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

TTK, toplam 44 kişiyi yerüstü işyerlerinde daimi işçi statüsünde nitelikli işçi olarak işe alacak.

TTK 44 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak

Enerji Günlüğü - TTK, yerüstü işyerlerinde daimi işçi statüsünde farklı unvanlarla görevlendireceği toplam 44 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimî işçi statüsünde çalıştırmak üzere Zonguldak İş Kurumu aracılığı ve elektronik kura çekimi yoluyla toplam 44 kişiyi nitelikli işçi olarak işe alacak.

Zonguldak İş Kurumu TTK’nın talebi üzerine 16 Nisan 2024-22 Nisan 2024 tarihleri arasında 5 günlük ilan yayınlayacak. Başvuracak adayların; başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 35 yaşından gün almamış olması gerekiyor. 

6 KUVVETLİ AKIM TESİSATÇISI ALINACAK

6 kişinin alınacağı kuvvetli akım tesisatçısı kadrosuna başvuracak olanların meslek liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı ve dallarının birinden mezun mezun olmaları gerekiyor. TTK’nın yerüstü işyerlerinde ve gerektiğinde yeraltı işyerlerinde 6210-Elektrik İşçiliği sanatında çalıştırılacak olan bu kadrolara başvuracakların ayrıca Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurumlardan Kuvvetli Akım Tesislerinde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesine (EKAT) sahip olmaları gerekiyor. 

5 KİŞİ KAYNAKÇI OLARAK İŞE ALINACAK

5 kişinin alınacağı Kaynakçı kadrosu için de meslek liselerinin Metal Teknolojisi alanı ve dallarının birinden mezun olma şartı aranıyor. TTK’nın yerüstü işyerlerinde 6320-Kaynakçılık sanatında çalıştırılacak olan bu kadrolar, gerektiğinde yeraltı işyerlerinde de çalıştırılabilecekler. 

MEKANİZASYON PRES İŞÇİSİ KADROSUNA 21 KİŞİ

Mekanizasyon Pres İşçisi için de 21 kişi işe alınacak. Bu kişilerin meslek liselerinin Makine Teknolojisi alanı ve dallarının birinden veya Metal Teknolojisi alanı ve dallarının birinden mezun olmaları gerekiyor. Bu kadrolar da TTK’ya ait yerüstü işyerleri için istihdam edilecekler ancak gerek duyulduğunda yeraltı işyerlerinde de çalıştırılabilecekler. 

6 MEKANİKER KADROSU

TTK 6 kişiyi de Mekaniker (Kompresör) kadrosuyla istihdam edecek. Bu kadroya başvuracak olanların meslek liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı ve dallarının birinden ya da Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı ve dallarının birinden mezun olmaları gerekiyor. Bu kadrolara alınacak olanlar, yerüstü işyerlerinde 6705-Kompresör Cihazı Kullanım, Bakım ve Tamir İşçiliği sanatında çalıştırılacaklar. 

4 VİNÇ OPERATÖRÜ ALINACAK

Kurum, 4 kişiyi de Vinç Operatörü olarak işe alacak. Vinç Operatörü olarak çalışmak isteyenlerin meslek liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı ve dallarının birinden veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı ve dallarının birinden mezun olmaları gerekiyor. Vinç Operatörleri de yerüstü işyerlerinde 5060-Kuyu Vinç İşçiliği sanatında görev alacak ancak ihtiyaç halinde yeraltı işyerlerinde de çalışacaklar. 

BİR NUMUNECİ VE BİR MOTOR İŞÇİSİ

Lise veya lise dengi okulların Kimya Teknolojisi alanı ve dallarının birinden mezun bir kişi ise 7225-Laboratuvar İşçiliği sanatında çalışmak üzere Numuneci (Maden Ocağı) olarak işe alınacak.

Meslek liselerinin Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı ve dallarının birinden mezun olmuş bir kişi de 6400-Motor Tamirciliği sanatında Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi kadrosuyla, yerüstü işyerlerinde görevlendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler