1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere, nükleer yakıt uranyuma yatırım yapacak

İngiltere, nükleer yakıt uranyuma yatırım yapacak

Nükleer enerji santrallerine yakıt tedarik etmeyi amaçlayan İngiltere hükümeti, HALEU tesisi kurması için Urenco şirketine 196 milyon sterlin kaynak sağlayacak. 

İngiltere, nükleer yakıt uranyuma yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - İngiltere, nükleer enerji santrali yakıtı uranyum zenginleştirme tesisi için 196 milyon sterlin yatırım yapacak. Yatırım ile Rusya’nın bu alandaki hakimiyetinin kırılması amaçlanıyor.

İngiltere'nin yeni nesil nükleer enerji tesislerine yakıt sağlamak amacıyla Avrupa’nın ilk yüksek ayarlı düşük zenginleştirilmiş uranyum (HALEU) üretim tesisi için 196 milyon sterlin yatırım yapacağı açıklandı.

Yatırım, HALEU tesisi kuracak olan Urenco şirketine 196 milyon sterlin kaynak sağlama yoluyla yapılacak. Tesisin 2031 yılına kadar ihracat veya yurt içi kullanıma hazır şekilde yakıt üretmesi hedefleniyor.

“RUSYA’YI ENERJİ PAZARININ TAMAMEN DIŞINA İTECEK SON ADIM”

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya’yı Avrupa’nın enerji pazarından çıkarmak için uranyum zenginleştirme tesisi kurmanın şart olduğunu belirtti. 

Sunak, “Rusya çok uzun bir süredir bu güçlü nükleer yakıtın tek tedarikçisi ve bu onu enerji pazarının tamamen dışına itmek için atılacak son adım” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler