1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 1056 kişilik kruvaziyer gemisi depremzedelere ev olacak

1056 kişilik kruvaziyer gemisi depremzedelere ev olacak

İskenderun’da depremden etkilenenlerin geçici konaklaması için Enerji Bakanlığı koordinasyonunda 1056 kişilik kruvaziyer gemisi Tosyalı Limanı’na getirildi. 

1056 kişilik kruvaziyer gemisi depremzedelere ev olacak

Enerji Günlüğü - Depremden zarar görenlerin geçici barınmalarını sağlamak üzere 1056 yatak kapasiteli kruvaziyer gemisi Tosyalı Limanı’na geldi. Gemiye yerleştirmeler bugün itibariyle başlayacak.

Depremden etkilenen vatandaşların konaklaması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda 1056 kişilik kruvaziyer gemisi İskenderun’daki Tosyalı Limanı’na getirildi. 

Gemide incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 400 kamaralı ve 1056 yatak kapasiteli gemide depremzede vatandaşların her türlü barınma, yeme, içme, hatta sosyal ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti. Gemide geçici konaklama için AFAD’a başvuran çocuklu aile, yaşlı, engelli gibi dezavantajlı gruplara öncelik verileceğini kaydeden Dönmez, gemiye yerleştirmelerin bugün itibariyle başlayacağını belirtti. 

İKİ GEMİ DAHA GELECEK

İskenderun Limanına gelen geminin ilk gemi olduğunu ve görüşme halinde oldukları iki geminin daha bulunduğunu söyleyen Dönmez, 1500’er yatak kapasiteli bu iki geminin de uygun limanlarda vatandaşların geçici barınması için tahsis edileceğini açıkladı. Kalıcı konutların yapımına da en kısa zamanda başlanacağını sözlerine ekledi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler