1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 22-29 Haziran’da Kıyıköy’den doğal gaz teslimatı yapılmayacak

22-29 Haziran’da Kıyıköy’den doğal gaz teslimatı yapılmayacak

TürkAkım'da 22-29 Haziran'daki bakım çalışması nedeniyle OS-1 Kıyıköy FMS giriş noktasından BOTAŞ iletim şebekesine doğal gaz teslimatı yapılmayacak.

22-29 Haziran’da Kıyıköy’den doğal gaz teslimatı yapılmayacak

Enerji Günlüğü - TürkAkım'da 22-29 Haziran'daki bakım çalışması nedeniyle OS-1 Kıyıköy FMS giriş noktasından BOTAŞ iletim şebekesine doğal gaz teslimatı yapılmayacak.

BOTAŞ, TürkAkım’da 22-29 Haziran tarihlerinde yapılacak planlı bakım çalışması ile ilgili bir duyuru yayımladı. BOTAŞ'ın duyurusunda TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı operatörleri Gazprom Export LLC (GPE) ve South Stream Transport BV (SSTTBV) ile varılan mutabakat çerçevesinde, 22 Haziran 2021 - 29 Haziran 2021 tarihleri arasında (7 Gaz Günü) gerçekleştirilecek olan planlı bakım-onarım çalışmaları nedeniyle, anılan Gaz Günlerinde OS-1 Kıyıköy FMS Giriş Noktasından BOTAŞ İletim Şebekesine doğal gaz teslimatı yapılmayacağı belirtildi. 

Duyuruda, çalışmalar süresince bu Giriş Noktasını ve ilgili Transfer Noktalarını kullanan Taşıtan Şirketlerin TMB değerlerini "0 (sıfır)" Sm3/gün olarak oluşturmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

TürkAkım'dan yapılan açıklamada, TürkAkım’ın her iki açık deniz hattından sağlanan doğalgaz akışının, 22 Haziran’dan 29 Haziran’a kadar planlı yıllık bakım ve inceleme çalışmaları için geçici olarak durdurulacağı bildirilmişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler