1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’da bakım ve onarım çalışmaları erken tamamlandı

TürkAkım’da bakım ve onarım çalışmaları erken tamamlandı

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nda planlı bakım ve onarım çalışmaları planlanandan bir gün erken tamamlandı ve gaz teslimatı yeniden başladı. 

TürkAkım’da bakım ve onarım çalışmaları erken tamamlandı

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nda planlı bakım ve onarım çalışmaları planlanandan bir gün erken tamamlandı ve gaz teslimatı yeniden başladı. 

BOTAŞ, TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattında planlı bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını, doğal gaz teslimatının yeniden başladığını bildirdi. BOTAŞ'ın konu ile ilgili duyurusunda, 17 Haziran tarihli duyuru ile 22-29 Haziran 2021 tarihleri arasındaki (7 Gaz Günü) Planlı Bakım-Onarım çalışmalarının, üst akış operatörü SSTBV ve ticari operatörü Gazprom Export LLC tarafından verilen bildirime göre planlanan tarihten önce 28 Haziran 2021 saati 19:00 itibarıyla tamamlanacağının bildirildiği belirtildi. 

Duyuruda şu bilgiler verildi: "Bu minvalde, Kıyıköy FMS Giriş Noktasını ve ilgili Transfer Noktalarını kullanan Taşıtan Şirketlerin, 28.06.2021 tarihli Gaz Gününe ait TMB değerlerini, ŞİD 7.4 kapsamında TMDB ile düzeltmeleri gerekmektedir. Bu doğrultuda, öncelikle anılan operatör tarafından belirtilen teslimat başlangıç saati 19:00 itibarıyla Kıyıköy Giriş Noktasından 28.06.2021 tarihli Gaz Günü için toplam 25,5 milyon Sm3 doğal gaz teslimatının olabileceği öngörülmektedir. Teslimat başlangıcında herhangi bir değişiklik veya işletmesel bir gecikmenin olması durumunda yine EBT üzerinden yapılacak duyuru ile TMDB talebinde bulunabilecektir. Bu kapsamda, EBT üzerinden yapılacak bildirimler çerçevesinde 28.06.2021 tarihli Gaz Günü için TMDB programlarının yapılması hususunda gereğini arz/rica ederiz." 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler