1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 31 ilde sokağa çıkma yasağı!

31 ilde sokağa çıkma yasağı!

Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zongultak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Her 50.000 kişilik nüfus için bir akaryakıt istasyonu açık kalacak. 

31 ilde sokağa çıkma yasağı!

Enerji Günlüğü - Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zongultak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Her 50.000 kişilik nüfus için bir akaryakıt istasyonu açık kalacak. 

İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde valiliklere gönderdiği genelgeyle; 10 Nisan 2020 günü saat 24.00 ile 12 Nisan 2020 günü saat 24.00 arasında, toıplam 48 saat boyunca, büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmalarını yasakladı. 

Sokağa çıkma yasağı boyunca, ekmek üreten işyerleri ile kamu kuruluşları ve eczaneler ile posta ve kargo işletmeleri açık kalacak. 

Ayrıca her 50.000 kişilik nüfusa, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından belirlenecek olan bir akaryakıt istasyonu, hizmet vermek üzere açık kalacak. Doğalgaz, elektrik, petrol sektörlerinde stratejik olarak faaliyet yürüten, Tüpraş, termik santraller ve doğalgaz çevrim santralleri gibi büyük tesis ve işletmeler de ara vermeden faaliyetlerine devam edecekler. 

Zonguldak dışında, büyükşehir statüsünde olup sokağa çıkma yasağı konulan iller şunlar oldu: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler