1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 4 ilde 5 yeni YEKA alanı ilan edildi

4 ilde 5 yeni YEKA alanı ilan edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 adet sahayı, rüzgar ve güneş kaynaklı yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) olarak ilan etti.

4 ilde 5 yeni YEKA alanı ilan edildi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 adet sahayı, rüzgar ve güneş kaynaklı yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) olarak ilan etti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 adet sahayı rüzgar enerjisine (RES) ve güneş enerjisine (GES) dayalı yenilenebilir kaynak alanları (YEKA) olarak ilan etti. 

GES-RES YEKA olarak ilan edilen sahaların bulunduğu il ve ilçeler ile yüzölçümleri ve YEKA kodları aşağıdaki gibi listelendi. 

  • Karaman Merkez ve Kazımkarabekir ilçesi ile Konya’nın Güneysınır ilçesindeki 521km2’lik R4-GES-RES-1 YEKA kodlu saha. 
  • Karaman Merkez ve Mersin’in Mut ilçesindeki 215km2’lik R4-GES-RES-2 YEKA kodlu saha. 
  • Karaman Merkez, Karaman’ın Ayrancı ilçesi ile Mersin Merkez ve Erdemli, Mut ve Silifke ilçelerindeki 1.449km2’lik R4-GES-RES-3 YEKA kodlu saha.
  • Karaman’ın Ayrancı ilçesi, Konya’nın Ereğli ve Halkapınar ilçeleri, Mersin Merkez ile Çamlıyayla ve Silifke ilçeleri ve Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki 2.259km2’lik R4-GES-RES-4 YEKA kodlu saha.
  • Karaman Merkez ile Mersin’in Mut ilçesindeki 20km2’lik R4-GES-RES-5 YEKA kodlu saha.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler