1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ocak ayında YEKA ilan edilen 5 saha daraltıldı

Ocak ayında YEKA ilan edilen 5 saha daraltıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, rüzgar ve güneş kaynaklı yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) olarak ilan ettiği Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 adet saha daraltıldı.

Ocak ayında YEKA ilan edilen 5 saha daraltıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, rüzgar ve güneş kaynaklı yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) olarak ilan ettiği Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 adet saha daraltıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 adet sahayı rüzgar enerjisine (RES) ve güneş enerjisine (GES) dayalı yenilenebilir kaynak alanları (YEKA) olarak ilan etmiş; GES-RES YEKA olarak ilan edilen sahaların bulunduğu il ve ilçeler, sahaların konumları, YEKA kodları ve yüzölçümü bilgileri ilanda belirtilmişti. 
 
Bakanlık söz konusu YEKA’ların yüzölçümlerini azaltarak güncelleme yaptı ve bir değişiklik ilanı yayımladı. Buna göre sahaların yeni yüzölçümleri aşağıdaki gibi olacak. 

  • Karaman Merkez ve Kazımkarabekir ilçesi ile Konya’nın Güneysınır ilçesindeki R4-GES-RES-1 YEKA kodlu sahanın yüzölçümü; 521km2’den, 493km2’ye düşürüldü.  
  • Karaman Merkez ve Mersin’in Mut ilçesindeki R4-GES-RES-2 YEKA kodlu sahanın yüzölçümü; 215km2’den, 200km2’ye düşürüldü.  
  • Karaman Merkez, Karaman’ın Ayrancı ilçesi ile Mersin Merkez ve Erdemli, Mut ve Silifke ilçelerindeki R4-GES-RES-3 YEKA kodlu sahanın yüzölçümü; 1.449km2’den, 1.283km2’ye düşürüldü. 
  • Karaman’ın Ayrancı ilçesi, Konya’nın Ereğli ve Halkapınar ilçeleri, Mersin Merkez ile Çamlıyayla ve Silifke ilçeleri ve Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki R4-GES-RES-4 YEKA kodlu sahanın yüzölçümü; 2.259km2’den, 2.253km2’ye düşürüldü. 
  • Karaman Merkez ile Mersin’in Mut ilçesindeki R4-GES-RES-5 YEKA kodlu sahanın yüzölçümü ise 20km2’den, 19,89km2’ye düşürüldü.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler