1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 50 ilde akaryakıt kaçakçılığı operasyonu!

50 ilde akaryakıt kaçakçılığı operasyonu!

50 ilde eş zamanlı olarak akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi.

50 ilde akaryakıt kaçakçılığı operasyonu!

Enerji Günlüğü -50 ilde eş zamanlı olarak akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonunun gerçekleştirildiğini açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik ''Silici" kod adlı operasyon gerçekleştirildi.

EGM ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, 15- 16 Ocak tarihinde toplam 242 noktaya eş zamanlı bakınlar düzenledi. 220 şüpheli gözaltına alındı. 

3,6 MİLYAR LİRA DEĞERİNDE KAÇAK AKARYAKIT SİCİLİ SİLİNDİ

608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiğinin tespit edildiği belirtildi. Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3.6 milyar lira olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL’den olmak üzere 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler