1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PETDER’den akaryakıt kaçakçılığı operasyonu açıklaması

PETDER’den akaryakıt kaçakçılığı operasyonu açıklaması

PETDER, 50 ilde akaryakıt kaçakçılarına yönelik yapılan operasyondan memnuniyetini dile getirerek, yaptırımların kısa sürede uygulandığını görmeyi arzuladıklarını açıkladı.

PETDER’den akaryakıt kaçakçılığı operasyonu açıklaması

Enerji Günlüğü - PETDER, 50 ilde akaryakıt kaçakçılarına yönelik yapılan operasyondan memnuniyetini dile getirerek, yaptırımların kısa sürede uygulandığını görmeyi arzuladıklarını açıkladı.

Petrol Sanayi Derneği PETDER, İstanbul merkezli 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “silici” kod adlı operasyona ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada devleti 3,6 milyar TL zarara uğratan 220 şüphelinin göz altına alındığı belirtilerek, “PETDER olarak, bu büyük başarıda rol alan tüm kurum ve kuruluşlara, operasyonda görevli tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi. 

Bugüne kadar uygulamaya sokulan Ulusal Marker, Ödeme Kaydedici Cihazlar, Otomasyon ve benzeri uygulamalar ile önemli mesafeler alındığı ve fiziki akaryakıt kaçakçılığının hemen hemen ortadan kalktığı kaydedilen açıklamada, fiziki olarak akaryakıt kaçakçılığı yapma imkanı ortadan kalkanların, vergi mevzuatının getirdiği yükümlülüklerden kaçınmak suretiyle hem ülke ekonomisine zarar verdikleri hem akaryakıt dağıtım sektöründe haksız rekabete yol açtıkları ifade edildi.

Açıklamada, “Özellikle içinden geçtiğimiz Korona Virüs Salgını sürecinde devletimizin eşel-mobil uygulamasıyla vergiden, dağıtım şirketleri ve bayilerin ise kar marjlarından fedakârlık ederek bu sürecin en az hasarla geçirilmesine katkı sağlamaya çalıştığı bir dönemde, bu tür vergi kaçakçılık faaliyetlerine devletimizin yetkili tüm organları ile müsamaha göstermeyeceğini görmüş olmak bizleri son derece memnun etmiştir. Bu yasadışı faaliyette bulunanlara yönelik yaptırımların kısa sürede uygulandığını görmek, en büyük arzumuzdur” denildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler