1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. 9. Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi başlıyor

9. Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi başlıyor

Dünyanın sayılı nükleer enerji etkinliklerinden biri olarak kabul edilen 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES) 21 Haziran’da başlıyor.

9. Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi başlıyor

Enerji Günlüğü - Nükleer enerji alanında, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’nın en kapsamlı etkinliği olan Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi'nin dokuzuncu buluşması yarın gerçekleşecek.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 21 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlıyor. 

İki gün sürecek Fuar ve Zirve’de, Akkuyu NGS projesinin yanı sıra Türkiye’de kurulması planlanan ikinci ve üçüncü nükleer enerji santrallerinde bekleyen iş fırsatları ve küçük modüler reaktörler gündemde olacak. Bu yıl yoğun bir uluslararası katılımın olacağı NPPES’te düşük karbon ekonomi modeline sunduğu katkıyla büyüyen nükleer enerji sektöründeki gelişmeler de masaya yatırılacak.

Zirve’de öne çıkanlar:

- Akkuyu NGS’deki güncel gelişmeler ile Türk firmalarını bekleyen iş olanakları paylaşılacak.

- Ankara Sanayi Odası ve Nükleer Sanayi Derneği, uluslararası sektör örgütleriyle, Türk sanayicilerinin nükleer enerji alanındaki iş fırsatlarıyla buluşmasının önünü açacak önemli iş birliği anlaşmaları imzalayacak. 

- Güney Kore geniş bir heyetle NPPES’e katılacak. Türkiye’nin ikinci nükleer santral projesi için teklif sunan Güney Kore’nin Elektrik Enerjisi Kurumu (KEPCO) da NPPES’te yerini alacak.

- Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) firmasının yetkilileri, Türkiye’nin üçüncü nükleer enerji santrali projesi için görüşmeler yapacak.

- Türkiye’nin nükleer enerji hamlesinin önemli bir parçası olması beklenen küçük modüler reaktörler (SMR) ile ilgili güncel gelişmeler  paylaşılacak.

- Uluslararası sektör kuruluşlarının özel oturumları dikkat çekecek. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Dünya Nükleer Derneği, Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği ile Rosatom Teknik Akademisi özel oturumlar gerçekleştirecek.

- Türkiye’nin 4. nesil reaktör geliştirme çalışmalarında gelinen son durum aktarılacak.

İlgili Haberler