1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Leon: Küresel nükleer kapasitenin üç kat genişletilmesi gerekiyor

Leon: Küresel nükleer kapasitenin üç kat genişletilmesi gerekiyor

Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon, Türkiye’nin nükleer enerjinin sunabileceği tüm avantajlardan yararlanmak için şimdiden büyük ilerleme kaydettiğini ve nükleer tedarikçi olarak dünyadaki konumunu sağlamlaştırdığını söyledi. 

Leon: Küresel nükleer kapasitenin üç kat genişletilmesi gerekiyor

Enerji Günlüğü - Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon, net sıfır karbon hedeflerine uygun maliyetli ve adil bir şekilde ulaşmak için küresel nükleer kapasitenin üç kat genişletilmesi gerektiğini söyledi.

5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi’nin (NPPES), açılışına video ile katılan Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon, etkinliğin birkaç yıldır enerji kaynaklarının güvenliğinin ve dayanıklılığının sorgulandığı, enerji politikaları ve stratejisinde büyük bir belirsizliğin olduğu bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Nükleer enerjinin tüm ekonomiyi uygun maliyetli ve adil bir şekilde karbondan arındırmak için altın bir fırsat sunduğunu kaydeden Leon, Türkiye’nin nükleer enerjinin sunabileceği tüm avantajlardan yararlanmak için şimdiden büyük ilerleme kaydettiğini ve nükleer tedarikçi olarak dünyadaki konumunu sağlamlaştırdığının açık olduğunu söyledi. Leon, “Ve dünya genelinde yeni nükleer inşa süreçleri hız kazandıkça, önümüzdeki on yılda uluslararası nükleer endüstride Türkiye'nin tedarikçi zenginliğinden yararlanmak için daha da büyük fırsatlar olacak” dedi.  

“KÜRESEL NÜKLEER KAPASİTE 3 KAT ARTTIRILMALI”

Paris Anlaşması ile birlikte gündeme alınan iddialı ama gerçekçi net sıfır karbon hedeflerine de değinen Leon, “ Bu hedeflere uygun maliyetli ve adil bir şekilde ulaşma konusunda kararlıysak, küresel nükleer kapasitenin üç kat genişletilmesi gerekiyor. Nükleer enerji, daha temiz ve müreffeh bir geleceği yönlendiren yeni küresel enerji sisteminin kalbinde yer alacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler