1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çinli SPIC, üçüncü nükleer santral için görüşecek

Çinli SPIC, üçüncü nükleer santral için görüşecek

Çin kamu enerji şirketi SPIC, Türkiye’de kurulması planlanan üçüncü nükleer santral projesinin kurulumu için karar vericiler, akademisyenler ve sanayicilerle görüşmeler yapacak.

Çinli SPIC, üçüncü nükleer santral için görüşecek

Enerji Günlüğü - Çin’in Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC), Türkiye’de kurulması planlanan üçüncü nükleer enerji santrali projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi'ne katılacak.

Dünyada da birçok ülkede yatırımı bulunan Çin’in Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC), tedarik zincirine Türk firmalarını katmak için İstanbul’da düzenlenecek 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES’e katılacak. 46 ülkede faaliyet gösteren, 130 binin üzerinde çalışanı bulunan SPIC firması temsilcileri, üçüncü nükleer santral projesi için ikili görüşmelerde bulunacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen NPPES, 21-22 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyanın sayılı nükleer enerji etkinliklerinden biri kabul edilen NPPES, Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü (New Nuclear Watch Institute - NNWI) ile Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (Association of Organizations of the Construction Complex of the Nuclear Industry - ACCNI) tarafından da destekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler