1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB doğal gazın yeşil olup olmadığına karar verecek

AB doğal gazın yeşil olup olmadığına karar verecek

Avrupa Birliği (AB), fosil bir yakıt olan doğal gazın yeşil yatırım listesinde yer alıp alamayacağını yeniden değerlendirecek. 

AB doğal gazın yeşil olup olmadığına karar verecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), fosil bir yakıt olan doğal gazın yeşil yatırım listesinde yer alıp alamayacağını yeniden değerlendirecek. 

Avrupa Birliği (AB), yeşil finansman kurallarında doğal gazın rolünü yeniden değerlendiriyor. AB Komisyonu, yeşil yatırımları sınıflama kurallarının doğal gaza yer vermesi gerekebileceğini, bu çerçevede fosil bir yakıt olan doğal gaza nasıl davranılması gerektiği konusunda yeniden değerlendirmede bulunacaklarını bildirdi. 

AB Komisyonu'nun finansal hizmetlerden sorumlu üyesi Mairead McGuinness, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, doğal gazın bazı durumlarda, koşullarda emisyon azaltımına yardım edebileceği dikkate alındığında doğal gazın yeşil yatırım listesinde yer alıp alamayacağını yeniden değerlendireceklerini vurguladı.

AB Komisyonu geçtiğimiz ay "sürdürülebilir finans sınıflaması" adı ile bir liste yayınlamış ve bu listede yeşil yatırım olarak kabul edilebilecek ekonomik aktiviteleri sıralamıştı. Ulaştırma ve sanayi sektörlerine ilişkin kurallar üzerinde bir görüşbirliği sağlanırken, Brüksel doğal gaz yakıtlı enerji santrallerinin yeşil olarak tanımlanıp tanımlanamayacağı konusunda kararı ertelemişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler