1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB enerji geçişinin adil olması için fon oluşturdu

AB enerji geçişinin adil olması için fon oluşturdu

AB emisyon hedefi çerçevesinde enerji dönüşümünden en çok etkilenecek olan grupları destekleyecek 17,5 milyar euro değerinden bir fon oluşturdu. 

AB enerji geçişinin adil olması için fon oluşturdu

Enerji Günlüğü - AB emisyon hedefi çerçevesinde enerji dönüşümünden en çok etkilenecek olan grupları destekleyecek 17,5 milyar euro değerinden bir fon oluşturdu. 

Avrupa Birliği (AB), 2050 itibariyle net seragazı emisyonlarını ortadan kaldırma planının bir parçası olarak, bu dönüşümünden en çok etkilenecek grupları destekleyecek. Birlik bu anlamda 17,5 milyar euro değerindeki Adil Geçiş Fonu’nu (JTF) resmen onayladı. 

FONDAN EN FAZLA POLONYA YARARLANACAK

Fon, fosil yakıt sektörünün düşük karbonlu endüstrilere ve işlere dönüşmesinde kullanılacak. Avrupa’nın en fazla kömür kullanan ülkesi Polonya ise Fondan en fazla yararlanacak ülke olacak. Polonya’yı 2038 yılına kadar kömürden çıkış stratejisini uygulayan Almanya ve Romanya takip edecek.

Fondan yararlanan ülkeler bu fonu temiz enerji, işçileri yeniden eğitilmesi ve iş arayanlara yardım edilmesi gibi alanlarda kullanabilecek. Fonlar nükleer enerjiyi kapsamayacak.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler