1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB gaz fiyatlarına tavan fiyat uygulamada birlik sağlayamadı

AB gaz fiyatlarına tavan fiyat uygulamada birlik sağlayamadı

AB liderleri doğalgaza tavan fiyat getirilmesinde uzlaşamadı. Birlik, tavan fiyat uygulamasının olası sonuçlarını belirlemek üzere çalışmalar yapılmasına karar verdi.

AB gaz fiyatlarına tavan fiyat uygulamada birlik sağlayamadı

Enerji Günlüğü - Doğalgaza tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaşamayan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, tavan fiyatın olası sonuçlarını belirlemek üzere çalışmalar yapacak. 

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, doğalgaza tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşma sağlayamazken, tavan fiyat uygulamasının olası sonuçlarını belirlemek üzere çalışmalar yapılmasına karar verdi. AB ülkelerini enerji bakanları alınacak tedbirleri ve gaza tavan fiyat konusunu görüşmek üzere 25 Ekim'de toplanacak.

AB Komisyonunun hazırladığı Avrupa'daki enerji krizine yönelik yeni tedbirleri içeren son pakette, pek çok üye ülkenin talep ettiği ithal doğalgaza doğrudan tavan fiyat getirilmesi yer almamıştı.

ENERJİDE BİRLİK VURGUSU

Zirve ardından yayınlanan AB Liderler Zirvesi sonuç bildirisinin enerji bölümünde, Rusya'nın enerjiyi silah olarak kullanması karşısında AB’nin, vatandaşlarını ve işletmelerini korumak ve acilen gerekli önlemleri almak için birlik içinde kalacağı vurgusu yapıldı. Bildiride, liderlerin, enerji krizi nedeniyle, Birlik genelinde talebin azaltılması, arz güvenliğinin sağlanması, haneler ve işletmeler için enerji fiyatlarının düşürülmesi konularında çabaların yoğunlaştırılması ve Tek Pazar'ın bütünlüğünün korunması gerektiğinde mutabık oldukları belirtildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler