1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB doğal gaz tavanı kısa vadeli fiyatları etkilemeyecek

AB doğal gaz tavanı kısa vadeli fiyatları etkilemeyecek

Rystad Energy, AB'nin doğal gaz tavanının kısa vadeli fiyatlar üzerinde büyük bir etki yaratmasının olası olmadığını söyledi.

AB doğal gaz tavanı kısa vadeli fiyatları etkilemeyecek

Enerji Günlüğü - Rystad Energy, yayınladığı bir raporda, AB'nin önerdiği doğal gaz fiyat tavanının kısa vadeli fiyatlar üzerinde önemli bir etki yaratmasının mümkün olmadığını belirtti.

Rystad Energy, AB doğal gaz tavanının kısa vadeli fiyatlar üzerinde etkisinin mümkün olmadığını belirtirken, "Piyasanın Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışının sıfıra düşebileceği riskini büyük ölçüde hesaba katmış olması nedeniyle fiyatlar üzerindeki etkisi muhtemelen düşük olacaktır" diye konuştu. Ancak Rystad’a göre, bu durum Avrupa'nın neredeyse yüzde 95'i dolu olan depolardan gaz çekmeye başlaması anlamına gelebilir.

Rystad, Avrupa'nın sıvılaştırılmış doğal gaz yeniden gazlaştırma kapasitesinin, bölge yüksek miktarlarda ithalat yapmaya devam ettiği için yaklaşık yüzde 90 oranında kullanıldığını söyledi.

Freeport LNG, bir süredir faaliyeti durdurulan Teksas’taki LNG ihracat tesisinin Aralık ayı ortasında kısmen faaliyete geçmesini hedeflediğini ve tam yenilemenin Kasım ayı sonunda tamamlanmasının beklendiğini söylemişti. Rystad ise konuya ilişkin, "Aralık ayı yaklaşırken ABD genelinde sıcaklıkların ortalamanın altına düşmesi bekleniyor. Bu da Permian'daki arz riskleriyle birleştiğinde Freeport'un geciken yeniden başlatma işleminden kaynaklanan olumsuzlukları dengeleyebilir" seklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler