1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB: Hidrojene yapılacak 1 milyar euro yatırım 10 bin istihdam yaratabilir

AB: Hidrojene yapılacak 1 milyar euro yatırım 10 bin istihdam yaratabilir

AB Enerjiden Sorumlu Komisyon Üyesi Kadri Simson, yenilenebilir hidrojene yapılacak her 1 milyar euro yatırımın 10 bin kişiye istihdam yaratabileceğini söyledi.

AB: Hidrojene yapılacak 1 milyar euro yatırım 10 bin istihdam yaratabilir

Enerji Günlüğü - AB Enerjiden Sorumlu Komisyon Üyesi Kadri Simson, yenilenebilir hidrojene yapılacak her 1 milyar euro yatırımın 10 bin kişiye istihdam yaratabileceğini söyledi.

AB Üst Düzey Hidrojen Konferansı’nda değerlendirmelerde bulunan AB Enerjiden Sorumlu Komisyon Üyesi Kadri Simson, Daha yeşil ve etkili bir enerji sistemi dönüşümü için 30 yıl gibi bir zamanları olduğunu hatırlatarak, bu hedef için daha yeni çözümler bulmak zorunda olduklarına dikkat çekti. Bu anlamda hidrojenin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Simson, Covid-19 pandemisinin etkilerinin yaşandığı ortamda yenilenebilir hidrojene yapılacak her 1 milyar euro yatırımın 10 bin istihdam yaratabileceğini söyledi. 

Simson, bütünsel bir bakış açısıyla bakıldığında yenilenebilir hidrojenin sanayi ve ulaşım gibi zor sektörleri karbonsuzlaştırma potansiyeli yanında, elektrik sistemini yönetmeye ve depolamaya yardımcı olacağını ifade etti.

Simson ayrıca hidrojen ticareti konusunda Fas ve Ukrayna ile görüştüklerini, ABD, Japonya ve Güney Kore ile de görüşmeler yapacaklarını kaydetti. 

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler