1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB, İran enerjisi için siyasi anlaşma hazırlıyor

AB, İran enerjisi için siyasi anlaşma hazırlıyor

Enerji Günlüğü – Avrupa Birliği, İran’la gelecekte yapılacak enerji anlaşmalarının temelini oluşturacak siyasi düzenlemeler üzerine çalışmalara...

AB, İran enerjisi için siyasi anlaşma hazırlıyor

Enerji Günlüğü – Avrupa Birliği, İran’la gelecekte yapılacak enerji anlaşmalarının temelini oluşturacak siyasi düzenlemeler üzerine çalışmalara başladı.

Avrupa Birliği, İran’la gelecekte yapılacak enerji anlaşmalarının temelini oluşturacak ve gelecekteki spesifik kontratlar üzerine görüşmelerin önü açacak olan siyasi düzenlemeler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Görüşmeleri takip eden kaynaklar, siyasi temelli anlaşmanın Kasım ayında imzalanabileceği belirtti.

Anlaşma beş alanı kapsayacak: Petrol ve doğal gaz kontratları, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, enerji pazarı, enerji altyapısı, ve İran’ın enerji sektörüne direkt yatırım.

İran’lı yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Brüksel merkezli Avrupa Komisyonu, “nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle, enerji dahil ikili uzlaşma için yeni alanlar aranacak” dedi. Şu an, İran ile enerji diyaloğunu başlatmak için hazırlık çalışmaları yapılma aşamadında olduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler