1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB-İran ticaretinde özel araç Kasım öncesi uygulanabilir

AB-İran ticaretinde özel araç Kasım öncesi uygulanabilir

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’nin İran ile ticaretin kolaylaştırılması, ABD yaptırımları sonrası devam edebilmesi için oluşturulması düşünülen...

AB-İran ticaretinde özel araç Kasım öncesi uygulanabilir

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’nin İran ile ticaretin kolaylaştırılması, ABD yaptırımları sonrası devam edebilmesi için oluşturulması düşünülen Özel Amaçlı Araç'ın Kasım'dan önce uygulamaya girebileceği kaydedildi.

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Federica Mogherini, İran ile ticaretin kolaylaştırılması, ABD yaptırımları sonrası devam edebilmesi için oluşturulması düşünülen Özel Amaçlı Araç'ın Kasım'dan önce uygulamaya girebileceğini söyledi. Mogherini, "Aracın Kasım'dan önce kullanılabileceğine inanıyorum" diye konuştu. 

TAKAS SİSTEMİ KULLANILACAK

AB diplomatlarının verdikleri bilgiye göre Özel Amaçlı Araç bir çeşit barter sistemi oluşturulması anlamına geliyor. Benzer bir araç, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği tarafından kullanılmıştı. Bu barter sistemi ile İran petrolü ve Avrupa malları para kullanılmadan takas edilecek. 

İRAN PETROL ÜRETİMİNE DEVAM EDECEK

Öte yandan İran'ın petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC'teki temsilcisi Hüseyin Kazım Pur Erdebili, İran'ın OPEC'le vardığı anlaşmaya bağlı kaldığını ama ondan daha fazlasını kabul etmeyeceğini belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin Amerika'nın yaptırımlarına rağmen petrol üretimine devam edeceğini söyledi.

OPEC üyeleri Viyana'da 22 haziran 2018 tarihinde Petrol Bakanları oturumunda, günlük petrol üretiminin 1 milyon 800 bin varil olarak kalmasında anlaşmaya varmışlardı. 

İRAN İLE TİCARET İÇİN ÖZEL BİR ÖDEME MEKANİZMASI KURULACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler