1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB, karbon piyasasını sıkılaştıracak

AB, karbon piyasasını sıkılaştıracak

Avrupa Birliği (AB), küresel ısınmanın önüne geçmeye yönelik adımlar çerçevesinde karbon piyasasını sıkılaştırmayı hedefleyen yeni bir tasarı hazırladı. 

AB, karbon piyasasını sıkılaştıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), küresel ısınmanın önüne geçmeye yönelik adımlar çerçevesinde karbon piyasasını sıkılaştırmayı hedefleyen yeni bir tasarı hazırladı. 

Avrupa Birliği (AB), iklim politikalarında reform öngören yeni bir yasa tasarısı hazırladı. 14 Temmuz'da AB Komisyonu’nu tarafından açıklanacak tasarı 2005 yılında uygulamaya konmuş olan emisyon ticaret sisteminde geniş çaplı bir gözden geçirmeyi içeriyor.

Tasarıya göre, karbon salımı 1990 seviyelerine daha hızlı indirilecek. Karbon sınır vergisinin kapsadığı sektörler için serbest karbon izinleri uygulamasına son verilecek. Diğer sektörler için de serbest karbon izinleri 2030'a kadar azaltılacak.

KIRSAL KESİMLERİN YAŞAM KALİTESİ ARTTIRILACAK

Öte yandan Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, kırsal alanların enerji ve dijital sektör dönüşümlerinde kilit rol üstleneceği belirtildi. Açıklamada Avrupa Birliği'nde nüfusun %30'luk bölümünün kırsal bölgelerde yaşadığı hatırlatılarak, "Bu bölgelerde yaşayan nüfusun yaşam kalitesini arttırma azmindeyiz" denildi. Komisyon, AB'nin kırsal kentlere ilişkin uzun vadeli vizyonunun ortaya konacağının da altını çizdi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler