1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB iddialı yeşil paketini açıkladı

AB iddialı yeşil paketini açıkladı

AB, 2050’de sıfır karbon bir ekonomi olma hedefi kapsamında tüm sektörleri köklü biçimde yeniden şekillendirecek bir yasa paketi açıkladı.

AB iddialı yeşil paketini açıkladı

Enerji Günlüğü - AB, 2050’de sıfır karbon bir ekonomi olma hedefi kapsamında tüm sektörleri köklü biçimde yeniden şekillendirecek bir yasa paketi açıkladı.

Avrupa Komisyonu, 2030'un sonuna dek AB'nin sera gazı emisyonunu 1990’lı yıllara göre en az %55 azaltmak amacıyla bir dizi yasal düzenleme içeren bir yasa paketi sundu. 

Brüksel’de gerçekleşen bir basın toplantısıyla duyurulan “Fit for 55” isimli iddialı “yeşil paketi” taslağı, 13 tasarıdan oluşuyor; kirletici ithalata sınır vergisi, fosil yakıtlı arabaların aşamalı olarak kaldırılması, alternatif yakıtların alımının artırılması, jet yakıtlarının vergilendirilmesi, enerji yoksulluğuyla mücadele için bir Sosyal İklim Fonu ve yenilenebilir enerjinin payının ikiye katlanması gibi hedefler içeriyor. 

Teklifin yasalaşması için Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nden onay alması gerekiyor. Teklife iş dünyasından ve bazı hükümetlerden itiraz gelmesi, müzakerelerin aylar sürmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler