1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD 3 milyon varil petrol alımı yapacak

ABD 3 milyon varil petrol alımı yapacak

ABD, rafinerilerindeki arz sıkıntısını gidermek amacıyla petrol geri alımı yapmak için talep yayınlayacak.

ABD 3 milyon varil petrol alımı yapacak

Enerji Günlüğü - ABD hükümeti, rafinerilerdeki arz sıkıntısını hafifletmek için 3 milyon varil petrol satın almak için talep yayınlayacağını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Enerji Bakanlığı’ndan (DOE) yapılan açıklamaya göre, Stratejik Petrol Rezervi ya da SPR petrolü için geri petrol alımına başlayacağını ve bu yıl stoktan 180 milyon varillik rekor salımdan bu yana ilk alımın yapılacağını söyledi. Bakanlık, Şubat 2023 tarihinde teslim edilmek üzere 3 milyon varil petrol satın almak için talep yayınlanacağını duyurdu. Ayrıca sözleşmeler 13 Ocak'a kadar enerji şirketlerine verilecek. Bu yaklaşımla şirketler tekliflerini sunduklarında fiyatın önceden belirlenmiş olacağı belirtildi.

Geçen hafta meydana gelen bir petrol sızıntısının Keystone ham petrol boru hattını kapatmasının ardından rafinerilerdeki arz sıkıntısını hafifletmeye yardımcı olmak için Enerji Bakanlığı ayrıca SPR'den şirketlerin daha sonraki bir tarihte geri göndermek zorunda kalacakları yaklaşık 2 milyon varillik bir değişim gerçekleştirecek.

PETROL SATILDIĞI FİYATTAN DAHA DÜŞÜK FİYATA ALINACAK

Beyaz Saray, Ekim ayında yaptığı açıklamada SPR için petrol alımını fiyatların varil başına 67-72 dolar civarında ya da altında olduğu zamanlarda yapacağını söylemişti. Bu rakam, geçtiğimiz Cuma günü ABD gösterge vadeli işlemlerinin 75 dolar civarında işlem gördüğü seviyenin biraz altında. ABD Enerji Bakanlığı, petrolü mevcut fiyatlardan geri satın almanın, satıldığı ortalama varil başına 96 dolardan daha düşük bir fiyattan geri satın alarak Amerikalı vergi mükellefleri için iyi bir anlaşma sağlama ve enerji güvenliğini güçlendirme fırsatı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler