1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol ihracat kapasitesini arttıracak

ABD petrol ihracat kapasitesini arttıracak

ABD, Teksas Eyaletinde yeni bir petrol ihracat terminali inşa edecek. Terminal devreye girdiğinde ülkenin petrol ihracat hacmi günde 3,4 milyon varilden 5,4 milyon varile kadar çıkabilecek.

ABD petrol ihracat kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - ABD Biden yönetimi, Teksas sahilinde günde 2 milyon varil petrol ihracat kapasitesine sahip büyük bir petrol ihracat terminali inşa edilmesi projesini onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Dairesi, Teksas Freeport'ta yeni bir petrol ihracat terminali kurulmasına onay verdi. Kısa bir süre önce COP27’de iklim eylemine öncelik verme taahhütlerine rağmen verilen bu onay ile inşa edilecek terminal, ABD'nin petrol ihracat kapasitesini günde 2 milyon varil arttıracak. ABD’nin günlük petrol ihracat kapasitesi mevcut durumda günde 3,4 milyon varil.

Proje kapsamında Permian havzasından çıkarılan ham petrol kıyıya yakın bir depolama tesisine getirilecek. Oradan, petrolü Freeport sahilinin 30 mil açığında yer alan Meksika Körfezi'ndeki sabit bir platforma taşımak için iki boru hattı daha inşa edilecek. Orada devasa petrol tankerlerine yüklenecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler