1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD, Avrupa'ya LNG tedarikini arttıracak

ABD, Avrupa'ya LNG tedarikini arttıracak

ABD, Rus gazına bağımlılığını azaltmayı amaçlayan Avrupa’ya 15 milyar metreküp ek LNG sağlayacak.

ABD, Avrupa'ya LNG tedarikini arttıracak

Enerji Günlüğü - ABD, bu yıl Avrupa'ya önceden planlanandan 15 milyar metreküp daha fazla LNG gönderme sözü verdi. Bu ek tedarik Rus gazının yerine geçecek.

ABD ile AB arasında sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) anlaşması bugün açıklandı. ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Avrupa Birliği'nin doğal gazda Rusya'ya olan bağımlılığının azaltılması için Avrupa'ya bu yıl daha fazla LNG sağlayacağını duyurdu. Biden yaptığı açıklamada, "Güvenli bir temiz enerji geleceğine ilerleyişimizi hızlandırırken Rusya'ya olan bağımlılığı azaltmak için bir ortak oyun planı üzerinde anlaşmaya vardık. Bu girişim iki ana konuya odaklanıyor. Bunlardan birincisi Rus gazına bağımlılığın mümkün olduğu kadar çabuk azaltılması ve ikincisi de Avrupa'nın doğal gaza talebini azaltmak" diye konuştu.  

15 MİLYAR M3 EK ABD LNG TEDARİKİ

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de ABD'nin AB'ye 15 milyar metreküp ek LNG sağlayacağını ve ABD'den gelecek bu ek LNG arzının Rusya'dan LNG alımının yerini geçeceğini ifade etti.  Von der Leyen, "Amacımız Rusya'dan fosil yakıtlar alımına bağımlılığı azaltmak. Bunu da ancak aralarında LNG'nin de olduğu ek gaz tedarikini artırarak başarabiliriz. Avrupalılar olarak enerjide Rusya'dan güvendiğimiz, dostumuz olan tedarikçilere doğru uzaklaşmak istiyoruz" diye konuştu. 

ABD'nin şu an için 15 milyar metkreküp ek LNG tedarik edeceğini belirten von der Leyen, tarafların zaman içinde bunun yıllık 50 milyar metreküpe kadar artırılmasını amaçladıklarını da vurguladı.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler