1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Batı Teksas petrolünün fiyatı bu sabah artıya geçti

ABD Batı Teksas petrolünün fiyatı bu sabah artıya geçti

Dün gün içinde -40 dolar/varil seviyelerine yaklaşan Mayıs vadeli ABD Batı Teksas petrolünün fiyatı bu sabah artıya geçti.

ABD Batı Teksas petrolünün fiyatı bu sabah artıya geçti

Enerji Günlüğü - Dün gün içinde -40 dolar/varil seviyelerine yaklaşan Mayıs vadeli ABD Batı Teksas petrolünün fiyatı bu sabah artıya geçti.

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel petrol talebinin keskin düşüş göstermesi ve ABD'de arz fazlası için depolama kapasitesinin dolma noktasına gelmesinin yatırımcıları Amerikan petrolünde fiziki teslimattan kaçınmak için ellerindeki kontratları satmaya zorladı. Bu kapsamda 20 Nisan 2020 tarihinde NYMEX'de Mayıs vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı -37,63 dolar/varil seviyesini gördü. Şu sıralarda ise fiyat düne göre 38,99 dolar artışla 1,36 dolar/varil seviyesinde işlem görüyor. 

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü ise şu sıralarda düne göre 0,96 dolar artışla 21,39 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. ICE'de Haziran vadeli Brent petrolü de düne göre 22 cent düşüşle 25,35 dolar/varil seviyesinde. 

TRUMP: FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ KISA VADELİ

Vadeli ABD WTI Petrolü’nün tarihte ilk kez sıfırın altında işlem görmesi ile ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, düşüşü kısa vadeli olarak niteleyerek, bu durumun ‘mali sıkışıklıktan’ kaynaklandığını belirtti. Trump ayrıca yönetiminin, piyasayı canlandırmak için Suudi Arabistan’dan petrol sevkiyatını durdurmayı değerlendirebileceğini söyledi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler