1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrolündeki çöküşe soruşturma istemi

ABD petrolündeki çöküşe soruşturma istemi

ABDli petrol ve doğalgaz şirketi Continental Resources, vadeli petrol kontratlarının fiyatlarında pazartesi günü yaşanan çöküşün sebebinin soruşturulmasını istedi.

ABD petrolündeki çöküşe soruşturma istemi

Enerji Günlüğü - ABDli petrol ve doğalgaz şirketi Continental Resources, vadeli petrol kontratlarının fiyatlarında pazartesi günü yaşanan çöküşün sebebinin soruşturulmasını istedi.

ABD merkezli petrol ve doğalgaz üreticisi Continental Resources’ın İcra Kurulu Başkanı Harold Hamm, vadeli petrol kontratlarının fiyatlarında pazartesi günü yaşanan çöküşün sebebinin soruşturulması için ABD Vadeli Emtia Kontratları Ticareti Komisyonu’na (CFTC) bir mektup gönderdi.

ABD Başkanı Trump’a yakınlığıyla bilinen Hamm 21 Nisan’da gönderdiği mektupta, petrol ve diğer tüm vadeli emtia kontratları piyasalarına olan güvenin” söz konusu olduğunu belirterek, çöküşün arkasında piyasa manipülasyonu, sistem veya programlama arızası gibi sebepler olup olmadığının araştırılmasını talep etti. 

Hamm ayrıca kontratların işlem gördüğü New York Ticaret Borsası’nın (NYMEX) bağlı bulunduğu CME Group hakkında da şikâyette bulundu.

20 Nisan 2020 tarihinde NYMEX'de Mayıs vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı tarihte ilk defa sıfırın altına gerileyerek -37,63 dolar/varil seviyesini görmüştü. Koronavirüs salgını nedeniyle küresel petrol talebinin keskin düşüş göstermesi ve ABD'de arz fazlası için depolama kapasitesinin dolma noktasına gelmesinin yatırımcıları Amerikan petrolünde fiziki teslimattan kaçınmak için ellerindeki kontratları satmaya zorlamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler